Thaimaa

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Thaimaahan

1. Thai-kielen taitaminen, aasialaisen kulttuurin ymmärtäminen ja vaihto-oppilasvuoden kartuttamat kokemukset eksoottisessa kohdemaassa ovat erinomaisia taitoja, joilla varmasti erotut eduksesi tulevaisuuden työelämässä. Voit lähteä Thaimaahan, vaikka et osaisi lainkaan thai-kieltä.

2. Vaihto-oppilaana pääset tutustumaan Thaimaan rikkaaseen kulttuuriin ja historiaan. Tuhansia vuosia vanhat tavat ja tottumukset ovat yhä arkipäivää thaimaalaisten elämässä. Vaihto-oppilaana näet ja koet suomalaisten suosikkilomakohteen pintaa syvemmältä. Upeiden temppeleiden keskellä kulkiessasi joudut monta kertaa nipistämään itseäsi – onko tämä totta vai unta?

3. Thaimaalainen ruoka on taivaallisen hyvää ja tuoreempia hedelmiä et ole todennäköisesti koskaan maistanut.

Vaihto-oppilaaksi Thaimaahan

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua.

Lähdet Thaimaahan kesäkuussa ja palaat Suomeen huhtikuussa. Saavuttuasi Thaimaahan osallistut hauskaan ja hyödylliseen, noin neljä päivää kestävään saapumisvalmennukseen Bangkokissa, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit thai-kieltä, tutustut kiehtovan suurkaupungin nähtävyyksiin ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä paikalliseen elämäntapaan. Thaimaan YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Suurin piirtein vaihto-oppilasvuoden puolessa välissä järjestetään YFU:n vaihto-oppilaille useamman päivän kestävä puolivuosivalmennus, jossa pääset tapaamaan myös muita vaihto-oppilaita.

Vuoden lopulla vaihto-oppilaille on yleensä järjestetty noin 5-7 päivää kestävä ikimuistoinen matka, joka sisältyy vaihtovuoden hintaan. Matkakohde saattaa vaihdella, mutta viime vuosina oppilaat ovat matkanneet Pohjois-Thaimaaseen elefanttisafarille ja ”pohjoisen ruusuksi” kutsuttuun Chiang Maihin.

Ennen paluuta Suomeen osallistut vielä lähtövalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

 

Aika täällä maapallon toisella puolen on hurahtanut aivan kamalan nopeasti. Silti siihen on mahtunut vaikka mitä erilaisia kokemuksia thaitanssin esittämisestä televisiossa meressä uimiseen vaatteet päällä. Lilja, Thaimaa

quote_study_abroad_small

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 1.7.2002-30.6.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Thaimaahan voi lähteä ilman thain kielen osaamista. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.