Thaimaa

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Thaimaahan

1. Thai-kielen taitaminen, thaimaalaisen kulttuurin ymmärtäminen ja vaihto-oppilasvuoden kartuttamat kokemukset ovat erinomaisia taitoja, joilla varmasti erotut eduksesi. Voit lähteä Thaimaahan, vaikka et osaisi lainkaan thai-kieltä.

2. Vaihto-oppilaana pääset tutustumaan Thaimaan rikkaaseen kulttuuriin ja historiaan. Tuhansia vuosia vanhat tavat ja tottumukset ovat yhä arkipäivää thaimaalaisten elämässä. Vaihto-oppilaana näet ja koet suomalaisten suosikkilomakohteen pintaa syvemmältä. Upeiden temppeleiden keskellä kulkiessasi joudut monta kertaa nipistämään itseäsi – onko tämä totta vai unta?

3. Thaimaalainen ruoka on taivaallisen hyvää ja tuoreempia hedelmiä et ole todennäköisesti koskaan maistanut.

Vaihto-oppilaaksi Thaimaahan

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua.

Lähdet Thaimaahan kesäkuussa ja palaat Suomeen huhtikuussa. Saavuttuasi Thaimaahan osallistut hauskaan ja hyödylliseen, noin neljä päivää kestävään saapumisvalmennukseen Bangkokissa, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit thai-kieltä, tutustut kiehtovan suurkaupungin nähtävyyksiin ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä paikalliseen elämäntapaan. Thaimaan YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Suurin piirtein vaihto-oppilasvuoden puolessa välissä järjestetään YFU:n vaihto-oppilaille useamman päivän kestävä puolivuosivalmennus, jossa pääset tapaamaan myös muita vaihto-oppilaita. Vuoden lopulla vaihto-oppilaille on yleensä järjestetty noin 5-7 päivää kestävä ikimuistoinen matka, joka sisältyy vaihtovuoden hintaan. Matkakohde saattaa vaihdella, mutta viime vuosina oppilaat ovat matkanneet Pohjois-Thaimaahan ja ”pohjoisen ruusuksi” kutsuttuun Chiang Maihin.

Ennen paluuta Suomeen osallistut vielä lähtövalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

YFU Thaimaan nettisivut

Aika täällä maapallon toisella puolen on hurahtanut aivan kamalan nopeasti. Silti siihen on mahtunut vaikka mitä erilaisia kokemuksia thaitanssin esittämisestä televisiossa meressä uimiseen vaatteet päällä. -Lilja

quote_study_abroad_small

Ohjelmahinnat >>
Ikäraja

Lukuvuosi 2022-23: hakijan tulee olla syntynyt 30.6.2004 -30.6.2007 välisenä aikana.

Vaatimukset

Thaimaahan voi lähteä ilman thain kielen osaamista. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. hyvässä hoitotasapainossa oleva astma, diabetes tai reuma) ja hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Mielenterveyteen liittyvän terapian (esim. syömishäiriö, masennus tai ahdistus) tulee olla päättynyt noin kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ottaa rajoitetusti vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä voi olla haastavaa löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.