Itävalta

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Itävaltaan

  1. Alpit. Korkeimmat vuorenhuiput nousevat miltei neljään kilometriin, ja maisemat ovat henkeäsalpaavat.
  2. Sydämelliset ihmiset, joiden parissa opit saksan kieltä, todennäköisesti paikallisella murteella höystettynä. Saksasta on sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessa.
  3. Itävallassa on syntynyt suuri joukko muusikoita ja taiteilijoita alppilajien mestareista puhumattakaan. Tässä muutamia itävaltalaisia nimiä historiankirjoista: Mozart, Haydn, Strauss, Freud ja tietysti Arnold Schwarzenegger.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähdet Itävaltaan syyskuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Itävallassa osallistut hauskaan ja hyödylliseen kolmepäiväiseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit saksan kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen sisällön lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Itävallan YFU järjestää alueellasi myös muita aktiviteetteja ja mahdollisesti matkoja tai laskettelureissuja, jotka eivät sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan.

YFU Itävallan sivut

Ainutlaatuinen YES-leiri Euroopan vaihtareille

Vaihto-ohjelman päättymisajankohdasta riippuen YFU:n Euroopan vaihto-oppilailla on vuoden lopussa mahdollisuus osallistua ikimuistoiselle Youth Empowerment Seminar -leirille, jolle kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES, joka yhdistää oppimisen ja hauskanpidon, on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Saksassa Berliinin lähellä Werbellinseessä. Viikon päätteeksi lennät kotimaahan yhdessä toisten suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Vaatimukset

Itävaltaan voi lähteä osaamatta saksan kieltä, mutta näitä paikkoja on rajoitetusti. Jos et ole opiskellut saksaa vähintään kahden vuoden ajan, sinun tulee osallistua kielikurssille heti vaihdon alussa.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2023–2024: Hakijan tulee olla syntynyt 28.2.2006-30.8.2008.

Lisää artikkeleita