Itävalta

Australian ohjelmat lukuvuodelle 2024 ovat täynnä. Uusi hakukausi lukuvuoden 2025 ohjelmiin alkaa alkuvuodesta 2024.

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Itävaltaan

  1. Alpit. Korkeimmat vuorenhuiput nousevat miltei neljään kilometriin, ja maisemat ovat henkeäsalpaavat.
  2. Sydämelliset ihmiset, joiden parissa opit saksan kieltä, todennäköisesti paikallisella murteella höystettynä. Saksasta on sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessa.
  3. Itävallassa on syntynyt suuri joukko muusikoita ja taiteilijoita alppilajien mestareista puhumattakaan. Tässä muutamia itävaltalaisia nimiä historiankirjoista: Mozart, Haydn, Strauss, Freud ja tietysti Arnold Schwarzenegger.
OhjelmaOhjelman pituusIkärajaHintaLähtöaika
YFULukuvuosi28.2.2007-30.8.20099 500 €Elokuu 2024
YFUSyyslukukausi28.2.2007-30.8.20098 500 €Elokuu 2024
YFUKevätlukukausi31.8.2007-30.4.20108 500 €Helmikuu 2025

Stipendi

Jaamme osastipendejä Euroopan saksan- ja ranskankielisiin maihin hakeville nuorille. YFU-sponssia haetaan samalla sähköisellä lomakkeella, jolla haet vaihto-oppilaaksi. Stipendien hakuaika on lokakuun 2023 loppuun asti, tai niin kauan kuin stipendejä riittää. Stipendit myönnetään hakujärjestyksessä.

Minkälainen kielitaito minulla pitää olla?

Itävaltaan hakevan saksankielentaidon tulee olla vähintään perustasolla (A2). Jos kielitaito on huonompi, vaihto-oppilas osallistuu saksan kielen kurssille saavuttuaan Itävaltaan.

YFU Itävallan sivut

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Lähdet Itävaltaan syyskuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Itävallassa osallistut hauskaan ja hyödylliseen kolmepäiväiseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit saksan kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen sisällön lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Itävallan YFU järjestää alueellasi myös muita aktiviteetteja ja mahdollisesti matkoja tai laskettelureissuja, jotka eivät sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan.

Koulunkäynti

Itävallassa on erinomainen julkinen koulusysteemi. Kouluvelvollisuus alkaa 6-vuotiaana, ja jatkuu yhdeksän kouluvuoden ajan. Sen jälkeen kun koululainen on käynyt alakoulu neljä vuotta, hän valitsee 10-vuotiaana kahden linjan väliltä: yläaste eli Hauptschule tai yleinen perusopetus eli allgemeinbildende höhere Schule, AHS.

Itävaltalainen perhe-elämä

Moni perheenäiti on edelleen kotona tai työskentelee puolipäiväisesti. He voivat huolehtia näin lapsistaan koulupäivän jälkeen. Monissa perheissä ateriat nautitaan perheen kesken.

Itävaltalaiset perheet pitävät kiinni perinteistä, jotka liittyvät usein katoliseen kirkkoon – vaikka perheet eivät välttämättä olekaan kovin uskonnollisia. Esimerkiksi adventin aikaan liittyy paljon perinteitä.

Ainutlaatuinen YES-leiri Euroopan vaihtareille

Vaihto-ohjelman päättymisajankohdasta riippuen YFU:n Euroopan vaihto-oppilailla on vuoden lopussa mahdollisuus osallistua ikimuistoiselle Youth Empowerment Seminar -leirille, jolle kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES, joka yhdistää oppimisen ja hauskanpidon, on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Saksassa Berliinin lähellä Werbellinseessä. Viikon päätteeksi lennät kotimaahan yhdessä toisten suomalaisten vaihtareiden kanssa.

Lue lisää YES-leiristä

Similar Posts