Itävalta

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Itävaltaan

1. Alpit, Alpit ja Alpit. Korkeimmat vuorenhuiput nousevat miltei neljään kilometriin, joten maisemat ovat henkeäsalpaavat.
2. Sydämelliset ihmiset, joiden parissa opit saksan kielen. Ehkäpä paikallisella murteella höystettynä. Joka tapauksessa saksasta on sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessa.
3. Itävallassa on syntynyt suuri joukko muusikoita ja taitelijoita, alppilajien mestareista puhumattakaan. Muutamia itävaltalaisia historiankirjoihin kaiverrettuja nimiä ovat mm. Mozart, Haydn, Strauss, Freud ja tietysti Arnold Schwarzenegger.

itävalta

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Saavut Itävaltaan syyskuussa ja palaat Suomeen kesä-heinäkuussa. Itävaltaan saapumisesi jälkeen osallistut hauskaan ja hyödylliseen kolmepäiväiseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit kieltä ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät myös muita aktiviteetteja. Itävallan YFU saattaa järjestää myös matkoja tai laskettelureissuja, jotka eivät sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan.

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

 

Isäntäperheeni on todella mukava ja he ovat innokkaasti näyttäneet minulle tapojaan ja itävaltalaista kulttuuria. He ovat jo esitelleet minulle suurimman osan Wienin nähtävyyksistä. Wien on todella upea kaupunki ja tykkään asua täällä.” Konsta, Itävalta

quote_study_abroad_small

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 1.3.2003-30.8.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Itävaltaan voi lähteä ilman saksan kielen taitoa, mutta näitä paikkoja on rajoitetusti. Jos et ole opiskellut saksaa vähintään vuoden ajan, sinun tulee osallistua kielikurssille heti vaihdon alussa. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.