Itävalta

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Itävaltaan

1. Alpit, Alpit ja Alpit. Korkeimmat vuorenhuiput nousevat miltei neljään kilometriin, joten maisemat ovat henkeäsalpaavat.
2. Sydämelliset ihmiset, joiden parissa opit saksan kielen. Ehkäpä paikallisella murteella höystettynä. Joka tapauksessa saksasta on sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessa.
3. Itävallassa on syntynyt suuri joukko muusikoita ja taitelijoita, alppilajien mestareista puhumattakaan. Muutamia itävaltalaisia historiankirjoihin kaiverrettuja nimiä ovat mm. Mozart, Haydn, Strauss, Freud ja tietysti Arnold Schwarzenegger.

itävalta

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Itävaltaan saapumisesi jälkeen osallistut hauskaan ja hyödylliseen kolmepäiväiseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit kieltä ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät myös muita aktiviteetteja. Itävallan YFU saattaa järjestää myös matkoja tai laskettelureissuja, jotka eivät sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan.

Huikea YES-leiri Euroopan vaihtareille

Kaikki YFU:n Euroopan vaihto-oppilaat pääsevät vuoden lopuksi mieleenpainuvalle YES-leirille, jonne kokoontuu yli 500 vaihtaria ja vapaaehtoista 20 eri maasta. YES yhdistää hauskanpidon sekä oppimisen ja on mahtava tapa päättää vaihtovuosi. Leirillä on joka vuosi eri teema, jonka ympärille ohjelma rakentuu. Vuoden 2019 teemana on “Breaking Through Walls”. YES-leiri pidetään Berliinin lähellä Werbellinseessä Saksassa ja se sisältyy vaihto-oppilasvuoden hintaan. YES:istä lennät kotimaahan yhdessä muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa.

 

Isäntäperheeni on todella mukava ja he ovat innokkaasti näyttäneet minulle tapojaan ja itävaltalaista kulttuuria. He ovat jo esitelleet minulle suurimman osan Wienin nähtävyyksistä. Wien on todella upea kaupunki ja tykkään asua täällä.” Konsta, Itävalta

quote_study_abroad_smallOhjelma & kesto Lähtö Paluu Ohjelmamaksu
Lukuvuosi syyskuu 2019 heinäkuu 2020 8 100 €*
Lukukausi syyskuu 2019 helmikuu 2020 7 200 €*
Lukuvuosi syyskuu 2020 heinäkuu 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.
Lukukausi syyskuu 2020 helmikuu 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.

*Ohjelmahintaan lisätään kielikurssimaksu 400 €, jos hakija ei ole opiskellut saksaa vähintään kahden vuoden ajan.


Ikäraja

Hakijan tulee olla syntynyt 1.3.2002-31.8.2004 välisenä aikana.

Vaatimukset

Itävaltaan voi lähteä ilman saksan kielen taitoa, mutta näitä paikkoja on rajoitetusti. Jos et ole opiskellut saksaa vähintään vuoden ajan, sinun tulee osallistua kielikurssille heti vaihdon alussa. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.


Hinta sisältää

YFU:lla ohjelmahintaan sisältyy:
Hakuprosessi, haastattelut, henkilökohtainen neuvonta, mahdolliset kielitestit▪Matkat Helsinki-Vantaalta isäntäperheeseen ja takaisin▪Viisiosainen valmennus: lähtövalmennus nuorelle ja vanhemmille, saapumisvalmennus kohdemaassa, puolivuosivalmennus, kotiinpaluuvalmennus ja Suomeen palattua Kotiaiset ▪ Euroopan vaihto-oppilaille hauska YES-leiri Saksassa ▪ Isäntäperheen ja koulupaikan hankinta ▪ Eläminen isäntäperheessä ▪ Tukiverkosto nuorelle sekä vanhemmille kohdemaassa ja Suomessa ▪ Neuvonta viisumin/oleskeluluvan hankkimisessa ▪ Mahdollisuus YFU:n vapaaehtoistoimintaan vaihtovuoden jälkeen ▪ YFU:n ohjelmahintaan ei tule korotuksia esim. valuuttakurssien muuttumisen tai matkustuskulujen kallistumisen takia. Poikkeuksena esim. mahdolliset viranomaisten määräämät kustannukset, joihin YFU ei voi vaikuttaa.

Ohjelmahintaan ei sisälly:
Matkat kotimaan lähtövalmennukseen▪Vakuutus (koko vaihtoajalle tulee ottaa kattava vakuutus)▪Passi-, viisumi-, rokote– lääkärintarkastus- ja maahantulomaksut▪Koulunkäyntiin liittyvät kirja-, koulupuku- tai muut maksut▪Matkat ja retket vaihdon aikana▪Henkilökohtaiset kulut vaihtoaikana▪Mahdolliset viranomaismaksut Suomessa tai kohdemaassa ▪Omista toiveista johtuvat lentomuutokset