Ota etumatka vaihtovuodellesi!

USA:han vaihto-oppilaaksi 2025-2026? Ota etumatka vaihtovuodellesi ja tartu nopean varaajan etuun.

Tartu USA:han vaihtoon hakeville suunnattuun etuun! Suuren kysynnän vuoksi USA:han voi lähteä YFU:n kautta niin, että vastaanottavana järjestönä on joko YFU USA, tai FLAG (Foreign Links Around the Globe). FLAG järjestää vaihtovuoden alkupuolella lerin Washington D.C.:ssä.

Student Arrival Summit Washington D.C.:ssä

Yhteistyökumppanimme FLAG:in kautta vaihtoon USA:han lähtevät voivat osallistua vaihtovuoden alkupuolella “Tervetuloa Yhdysvaltoihin” leirille. Student Arrival Summittiin ovat tervetulleita kaikki FLAG:in kautta USA:ssa vaihto-oppilaana olevat. Leiri ei ole pakollinen osa vaihto-oppilasohjelmaa, vaan voit osallistua siihen vapaehtoisesti lisämaksusta.

Kolmipäiväisen leirin aikana pääset viettämään aikaa kansainvälisessä seurassa muiden FLAG:in kautta vaihto-oppilaana USA:ssa olevien kanssa, ja tapaamaan myös uudestaan muita Suomesta USA:ssa vaihto-oppilaana olevia. Aloitat vaihtovuotesi uuden isäntäperheesi luona, ja matkustat sieltä leirille. Leirillä pääset jakamaan jo ensifiiliksiä isäntäperheestäsi ja alueestasi muiden vaihtareiden ja FLAG:in henkilökunnan kesken.

Tutustu yhteen maailman merkittävimmistä pääkaupungeista

Leirillä järjestetään kivaa ohjelmaa, pääset mm. tutustumaan USA:n historiaan, ja kiertämään yhden maailman merkittävimmän pääkaupungin nähtävyyksiä joihin lukeutuvat mm. United States Capitol, Lincoln Memorial ja Valkoinen talo. Iltaisin aikaa vietetään yhdessä erilaisten yhteisten illanviettojen merkeissä, tapaat takuulla monia uusia ihmisiä eri puolilta maailmaa. Paikalle on tulossa myös luennoimaan psykologina toimiva entinen FLAG:in vaihto-oppilas, joka tulee käymään läpi vaihtovuoden ylä- ja alamäkiä erityisesti mielenterveyden kannalta.

etu hyvissä ajoin hakeville

Leirin arvioitu kustannus on noin 1200–1300 €, johon sisältyy majoitus (3 päivää ja 2 yötä), ruuat, ohjelma, ja matkat Washington D.C.:hen ja takaisin riippumatta missä päin Amerikkaa isäntäperheesi asuu.

Ota etumatka vaihtoosi USA:ssa, aloita haku jo nyt, ja pääset tutustumaan Washington D.C.:hen etuhintaan!

Annamme 10. ensimmäiselle hakijalle 700 euron alennuksen leirin kokonaishinnasta. Etu on voimassa 15.7. saakka.

Mikä on Flag?

USA:n ohjelman suuren kysynnän takia teemme yhteistyötä YFU USA:n lisäksi YFU:n arvot jakavan ja toimintaperiaatteisiin sitoutuneen yhteistyökumppanimme, luotettavan vaihto-oppilasjärjestön FLAG:in (Foreign Links Around the Globe) kautta. FLAG on voittoa tavoittelematon vaihto-oppilasjärjestö, joka on toiminut vuodesta 1989.

Nähtävyyksiä ja uusia kavereita

“Kun Suomesta lähtee vaihtoon YFU:n kautta, vaihtarilla on USAan mennessä kaksi vaihtoehtoa vastaanottavasta järjestöstä. Voit valita joko USA:n YFU:n tai FLAG:in. Näissä kahdessa ei ole juurikaan eroja, paitsi FLAG:in kautta voi lähteä noin kaksi kuukautta maahantulon jälkeen leirin Washington D.C.:ssä. Mun valinta oli FLAG just tuon leirin takia.

Mun ehdottomasti lempiasia tuolla reissulla oli Washingon D.C.:n nähtävyyksien katsominen yhtenä päivänä. Se koko kaupunki on ihan tosi nätti, ja samalla kans sai kuulla vähän historiasta kaikkien paikkojen taustalla mikä oli tosi mielenkiintoista.

Washingtonissa oli siis samaan aikaan melkein kaikki FLAG:in vaihtarit, ja siinä oli hyvä tilaisuus tavata muita vaihtareita toisista osavaltioista ja saada uusia kavereita. Toi leiri oli neljän päivän mittainen (vuonna 2023) ja yhtenä päivänä käytiin katsomassa kaikkia tunnettuja nähtävyyksiä. Lisäksi meillä oli erilaisia tunteja vaihtarina olemisesta, kulttuurishokista sekä arjesta USA:ssa yms.

Lisäksi oli paljon vapaa-aikaa, jolloin saatiin vaan olla sillä alueella missä majoituttiin ja olla kaikkien muiden vaihtareiden kanssa.”

Tuuli, USA FLAG 2023-2024

Katso video 2022 vuoden leiriltä

Askeleet vaihto-oppilaaksi

1. Esi-ilmoittautuminen

Täytä esi-ilmoittautumislomake. Saat kutsun lyhyeen etätapaamiseen YFU:n edustajan kanssa.

Mikäli sinulla ei ole mitään kysyttävää, voit myös edetä suoraan hakemukseen. Saat hakemukseen linkin sähköpostitse.

2. Hakeminen

Tässä vaiheessa ilmoitat hakevasi vaihto-oppilaaksi USA:han FLAG:in kautta!

Hakemukseen merkitset maan, mihin haluat lähteä vaihto-oppilaaksi, ja mahdolliset varavaihtoehdot. Varaamme sinulle paikan haluamassasi kohdemaassa hakemuksen vastaanotettuamme.

Hakemuksessa kysytään kysymyksiä terveydentilastasi, motivaatiostasi ja kouluarvosanoistasi. Hakemuksen liitteeksi tarvitset valokuvan ja kopion viimeisimmästä koulutodistuksestasi.

3. Haastattelu

Kaikki hakemuksen lähettäneet haastatellaan. Haastattelija ottaa sinuun yhteyttä, ja voitte sopia yhdessä molemmille sopivan haastatteluajan.

Haastattelu kestää noin tunnin, ja se järjestetään yleensä etänä.

Lue lisää haastattelusta!

4. Hyväksyminen

Saat tiedon siitä, onko sinut hyväksytty vaihto-oppilaaksi noin kahden viikon kuluessa haastattelusta.

Hyväksyminen vaihto-oppilaaksi tehdään hakulomakkeen ja haastattelun perusteella.

Lue lisää hyväksymiseen vaikuttavista asioista!

5. Vahvistaminen

Vahvistat vaihto-oppilaspaikkasi allekirjoittamalla sinulle lähetetyn sopimuksen ja maksamalla vahvistusmaksun (800 € Euroopan maihin, 900 € Euroopan ulkopuolisiin maihin).

Tässä vaiheessa vahvistat myös osallistumisesi FLAG:in Student Arrival Summit:iin.

“Washington D.C.:n vaihtoleirillä oli yli 400 vaihto-oppilasta eri maista! Tää on ehdottomasti yks mun kohokohdista täällä. Tapasin niin paljon uusia kavereita ja pääsin näkemään Washington D.C.:n ekaa kertaa.”
Leona, USA FLAG 23-24