Ecuador

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Ecuadoriin

1. Eurooppalaisista valloittajista huolimatta Ecuador on pystynyt säilyttämään värikkään Inka-intiaanikulttuurin ehkäpä parhaiten Etelä-Amerikan valtioista.

2. Tästä päiväntasaajalla sijaitsevasta maasta löytyy niin vuoristokyliä, tulivuoria, ostoskeskuksia kuin aurinkorantojakin. Kaikki valmiina hurmaamaan ulkomaisen vaihto-oppilaan. Sinä voit lähteä Ecuadoriin, vaikka et puhuisi sanaakaan espanjaa. Pian hurmaat ihmiset espanjan kielen taidollasi.

3. Perhesiteet, niin Ecuadorissa kuin muuallakin Latinalaisessa Amerikassa, ovat hyvin lämpimät. Perhe käsittää ydinperheen lisäksi myös isovanhemmat, tädit ja sedät perheineen. Joulut, pääsiäiset, eri fiestat ja myös tavalliset viikonloput vietetään usein koko suvun kesken.

Lähde vaihtoon Ecuadoriin YFU:n kanssa!

Mikä Ecuadorissa oli parasta? Katso Elmerin tarina!

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Koulu voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu.

Lähdet Ecuadoriin elokuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Vaihtovuoden alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit espanjaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä ecuadorilaiseen elämäntapaan. Ecuadorin YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Koulujen kesälomat sijoittuvat eri kuukausiin riippuen siitä, missäpäin Ecuadoria tulet vaihto-oppilasvuotesi viettämään. Koulujen loma-aikoina sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisille YFU:n järjestämille matkoille. Viime vuosina matkat ovat suuntautuneet esimerkiksi viidakkoon, Ecuadorin hiekkarannoille ja sisämaahan tulivuoria ihmettelemään. Vaihto-oppilaat ovat saaneet myös mahdollisuuden päästä ihastelemaan huikeita Galapagos-saaria. Matkat eivät sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan. Vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääset tapaamaan muita vaihtareita ja isäntäperheitä.

Mikäli isäntäperheesi asuu rannikkoseudulla, sinne sijoittuvat YFU:n vaihto-oppilaat pääsevät jalkautumaan syvemmälle paikalliseen kulttuuriin vapaaehtoistehtävien parissa. Muualla maassa asuville vapaaehtoistyön mahdollisuus on kesäkuussa ennen kotiinpaluuta. Vapaaehtoistyön kautta saat mahdollisuuden tutustua vielä syvemmin paikalliseen elämäntapaan.

Ennen paluuta Suomeen osallistut vielä lähtövalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

 

Monista luokkalaisistani tuli hyviä ystäviäni, ja tuntui kuin olisin viettänyt heidän seurassaan jo monta kouluvuotta. Aluksi uusi ja vieras perheenikin oli nyt muuttunut oikeaksi kodiksi; paikaksi, jossa tiesin, että minusta välitetään juuri sellaisena kuin olen.” – Riikka, Ecuador

quote_study_abroad_small

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Ecuadorin pyhä kolminaisuus: kirkko, jalkapallo ja tanssiminen

Stellaa kiinnosti Latinalainen Amerikka vaihtokohteena, ja maaksi valikoitui lopulta Ecuador. Päätökseen vaikuttivat sekä kiinnostus kulttuuria, kieltä ja luontoa kohtaan että turvallisuusasiat. Isä ei lämmennyt ajatukselle Meksikosta tai Chilestä, mutta Ecuador tuntui ulkoministeriön tiedotteiden perusteella turvalliselta maalta, johon tyttären voi päästää. Ennen lähtöä Stella oli opiskellut muutaman kurssin espanjaa, joten peruskielioppiasiat olivat hallussa. Ecuadorissa piti pärjätä […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 28.2.2002-29.06.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Ecuadoriin voit lähteä ilman espanjan kielen taitoa. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.