Ecuador

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Ecuadoriin

1. Eurooppalaisista valloittajista huolimatta Ecuador on pystynyt säilyttämään värikkään Inka-intiaanikulttuurin ehkäpä parhaiten Etelä-Amerikan valtioista.

2. Tästä päiväntasaajalla sijaitsevasta maasta löytyy niin vuoristokyliä, tulivuoria, ostoskeskuksia kuin aurinkorantojakin, maailmankuuluja Galapagossaaria unohtamatta. Voit lähteä Ecuadoriin, vaikka et puhuisi sanaakaan espanjaa. Pian hurmaat ihmiset espanjan kielen taidollasi.

3. Perhesiteet, niin Ecuadorissa kuin muuallakin Latinalaisessa Amerikassa, ovat hyvin lämpimät. Perhe käsittää ydinperheen lisäksi myös isovanhemmat, tädit ja sedät perheineen. Joulut, pääsiäiset, eri fiestat ja myös tavalliset viikonloput vietetään usein koko suvun kesken.


Lähde vaihtoon Ecuadoriin YFU:n kanssa!

Mikä Ecuadorissa oli parasta? Katso Elmerin tarina!

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Koulu voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu.

Lähdet Ecuadoriin elokuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Vaihtovuoden alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit espanjaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä ecuadorilaiseen elämäntapaan. Ecuadorin YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Koulujen kesälomat sijoittuvat eri kuukausiin riippuen siitä, missäpäin Ecuadoria tulet vaihto-oppilasvuotesi viettämään. Koulujen loma-aikoina sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisille YFU:n järjestämille matkoille. Viime vuosina matkat ovat suuntautuneet esimerkiksi viidakkoon Napo-joen rannalle, Ecuadorin hiekkarannoille (Ruta del Sol), sisämaahan tulivuoria ihmettelemään ja huikeille Galapagossaarille näkemään eläimiä, joita ei tavata missään muualla maailmassa. Matkat eivät sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan. YFU pidättää oikeuden muutoksiin. Vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääset tapaamaan muita vaihtareita ja isäntäperheitä.

Ennen paluuta Suomeen osallistut vielä lähtövalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

YFU Ecuadorin sivut

 

Monista luokkalaisistani tuli hyviä ystäviäni, ja tuntui kuin olisin viettänyt heidän seurassaan jo monta kouluvuotta. Aluksi uusi ja vieras perheenikin oli nyt muuttunut oikeaksi kodiksi; paikaksi, jossa tiesin, että minusta välitetään juuri sellaisena kuin olen.” – Riikka, Ecuador

quote_study_abroad_small

Ohjelmahinnat >>
Ecuadorin pyhä kolminaisuus: kirkko, jalkapallo ja tanssiminen

Stellaa kiinnosti Latinalainen Amerikka vaihtokohteena, ja maaksi valikoitui lopulta Ecuador. Päätökseen vaikuttivat sekä kiinnostus kulttuuria, kieltä ja luontoa kohtaan että turvallisuusasiat. Isä ei lämmennyt ajatukselle Meksikosta tai Chilestä, mutta Ecuador tuntui ulkoministeriön tiedotteiden perusteella turvalliselta maalta, johon tyttären voi päästää. Ennen lähtöä Stella oli opiskellut muutaman kurssin espanjaa, joten peruskielioppiasiat olivat hallussa. Ecuadorissa piti pärjätä […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2022-23: hakijan tulee olla syntynyt 27.2.2004-29.6.2007 välisenä aikana.

Vaatimukset

Ecuadoriin voit lähteä ilman espanjan kielen taitoa. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. hyvässä hoitotasapainossa oleva astma, diabetes tai reuma) ja hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Mielenterveyteen liittyvän terapian (esim. syömishäiriö, masennus tai ahdistus) tulee olla päättynyt noin kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ottaa rajoitetusti vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä voi olla haastavaa löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.