Ecuador

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Ecuadoriin

  1. Eurooppalaisista valloittajista huolimatta Ecuador on pystynyt säilyttämään värikkään Inka-intiaanikulttuurin kenties parhaiten Etelä-Amerikan maista.
  2. Tästä päiväntasaajalla sijaitsevasta maasta löytyy niin tulivuoria, vuoristokyliä, aurinkorantoja kuin ostoskeskuksiakin. Ja tietysti maailmankuulut Galapagossaaret. Espanjan kielen taidosta on sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessa.
  3. Perhesiteet ovat tiiviit niin Ecuadorissa kuin muuallakin Latinalaisessa Amerikassa. Ydinperheen lisäksi perheeseen kuuluvat isovanhemmat, tädit ja sedät perheineen. Joulu, pääsiäinen, eri fiestat ja myös tavalliset viikonloput vietetään usein koko suvun kesken.
OhjelmaOhjelman pituusIkärajaHintaLähtöaikaPaluu
YFULukuvuosi 2024-202526.2.2006-28.6.200910 800 €Elokuu 2024
YFUSyyslukukausi 202426.2.2006-28.6.200910 500 €Elokuu 2024
YFUKevätlukukausi 202528.6.2006-28.11.200910 500 €Tammikuu 2025Heinäkuu 2025

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana käyt paikallista koulua, joka voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu. Koulupäivä voi alkaa varhain aamulla tai vasta iltapäivällä, ja siestat kuuluvat asiaan. Koulussa saatetaan käyttää koulupukua, joka voi myös olla t-paita tai takki.

Lähdet Ecuadoriin elokuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Ecuadorissa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit espanjan kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen. Asiapitoisen sisällön lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Alueesi vapaaehtoiset järjestävät vuoden aikana myös muita tapahtumia vaihto-oppilaille ja isäntäperheille.

Koulujen kesälomat pidetään eri kuukausina alueesta riippuen. Loma-aikoina sinulla on mahdollisuus osallistua YFU:n järjestämille matkoille, jotka ovat viime vuosina suuntautuneet muun muassa Ecuadorin hiekkarannoille (Ruta del Sol) ja viidakkoon Napo-joen rannalle. Lisäksi vaihto-oppilaat ovat matkanneet sisämaahan ihmettelemään tulivuoria ja Galapagossaarille bongaamaan eläimiä, joita ei tavata missään muualla maailmassa. Matkat eivät sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan, ja YFU pidättää oikeuden muutoksiin.

YFU Ecuadorin sivut

Vaatimukset

Ecuadoriin voi hakea ilman aiempia espanjan kielen opintoja. Suosittelemme kuitenkin, että opiskelet espanjan alkeet ennen lähtöäsi.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Similar Posts