Etelä-Afrikka

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Etelä-Afrikkaan

1. Vaihtovuotesi jälkeen olet tyytyväinen, ettet tyytynyt johonkin ”tavanomaiseen maavaihtoehtoon”.

2. Jo ruokakulttuurikin vihjailee kuinka rikkaaseen kulttuuriin olet tutustumassa. Eteläafrikkalainen keittiö on sekoitus hollantilaisia, ranskalaisia, saksalaisia ja malaijilaisia perinneruokia.

3. Koko päivän kestävä krikettiottelu ystävien ja piknik-eväiden kera on monen eteläafrikkalaisen perheen mielestä parasta ajanvietettä. Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan!

eteläafrikka2

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Saavuttuasi Etelä-Afrikkaan osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat ja saat opastusta paikalliseen kulttuuriin. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Eteläafrikkalainen kouluvuosi alkaa tammikuussa ja päättyy joulukuussa. Kouluissa vaihtarit saavat tilaisuuden tutustua paikallisiin nuoriin ja mahdollisuuksia osallistua koulun tarjoamille retkille. Koulujen loma-aikana Etelä-Afrikan YFU järjestää mahdollisuuden osallistua kulttuurivaihto-ohjelmaan, jonka aikana pääset tutustumaan eri kulttuuri- ja kieliyhteisöihin myös sisämaassa. Leirin aikana vaihto-oppilaat osallistuvat myös vapaaehtoistyöhön, jossa suojelijana on ollut mukana mm. Nelson Mandela!

Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana vapaaehtoiset järjestää alueellasi myös muita tapaamisia.

YFU Etelä-Afrikan sivut

 

Etelä-Afrikka on eläväinen ja lämmin, täynnä energistä kansaa. Tämä näkyi hyvin mm. koulussani, jossa minusta tuli välittömästi julkkis. Kaikki halusivat oppia tuntemaan uuden kasvon, joka osasi jopa kuvailla lunta! Etelä-Afrikkaa kuvaillaan usein kulttuurien sulatusuuniksi, eikä todellakaan suotta. Yksitoista virallista kieltä ja lukuisien kansallisuuksien edustajat mahdollistavat sen, että tässä yhdessä maassa voi kerralla kokea valtavan sekoituksen koko maailmaa. -Emmi

quote_study_abroad_small

Ohjelmahinnat >>
Elämäni tähän mennessä uskomattomin kokemus

Olin vaihtarina Pretoriassa, ja voin heti aluksi sanoa, että vuodesta muodostui elämäni tähän mennessä uskomattomin kokemus. Valitsemani kohdemaa ei ehkä välttämättä tule monelle vaihtoon lähtevälle ensimmäisenä mieleen – mutta mitä erikoisempi vaihtomaa, sitä enemmän vuoden aikana voi oppia! Minusta tuli koulussani lähes välittömästi melkein kuin julkkis; kaikki halusivat oppia tuntemaan sen uuden kasvon, joka osasi […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 1.8.2003-7.8.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Englannin kielen taidon tulee olla vähintään keskitasoa. Jos kielitaito on heikko, hakijan täytyy läpäistä kielitesti. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.