Etelä-Korea

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Etelä-Koreaan

  1. Etelä-Korea on maana kiehtova yhdistelmä ikivanhoja perinteitä ja modernia teknologiaa. Suurkaupunki Soulin syke vie myös vaihto-oppilaan mukaansa. Maassa on kuitenkin hyvät ja turvalliset olot.
  2. Voit opetella taekwondoa ja k-pop-tansseja lajien synnyinmaassa! Korean kielen osaajana myös erotut eduksesi.
  3. Korealainen ruokakulttuuri on vertaansa vailla – erityisesti, kun ensin pääsee eroon ennakkoluuloistaan. Paikallisten perinneherkku kimchi tulee hyvin tutuksi vuoden aikana.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Vieraanvaraiset korealaiset isäntäperheet arvostavat kohteliaisuutta ja ystävällisyyttä, ja konfutselaisessa perinteessä vanhempia on tärkeää tervehtiä päivittäin. Korealaiseen koulukulttuuriin taas kuuluvat koulupuvut, pukukoodi sekä erilaiset kerhot. Niihin kannattaa liittyä ja kokeilla jotakin uutta harrastusta, mitä Suomessa ei välttämättä ole tarjolla!

Lähdet Koreaan helmikuussa ja palaat Suomeen tammikuussa. Koreassa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit korean kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Vuoden keskivaiheilla pääset vielä puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen sisällön lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden aikana Korean YFU saattaa myös järjestää omakustanteisia matkoja esimerkiksi Busaniin ja Jejun saarelle. Retkistä saat tarkempaa tietoa paikan päällä.

YFU Etelä-Korean sivut

Vaatimukset

Etelä-Koreaan vaaditaan 150–180 tuntia korean kielen opintoja, jotka täytyy olla suoritettuna ennen lähtöä. Opinnot voi suorittaa verkkokielikurssilla. Lisäksi hakijoille voidaan järjestää kielitesti jo ennen lopullista hyväksyntää Suomessa.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2022–2023: Hakijan tulee olla syntynyt 28.2.2005–2.3.2007.

Lisää artikkeleita