Etelä-Korea


Adan kuulumisia Etelä-Koreasta

Löysin Facebookista tällaisen, joka tosin varmaan aukeaa Koreassa asuneille tai käyneille paremmin… Tää on vaan niin totta! You know you’ve been in Korea too long when … – You are immune to the smell of ”the kimchi breath.” – You no longer come to a complete stop at the stop sign and you never yield […]

Lue lisää »

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Etelä-Koreaan

1. Etelä-Korea on maana huikea yhdistelmä modernia teknologiaa ja ikivanhoja perinteitä. Suurkaupungin sykkeen ihastelu vie myös vaihto-oppilaan mennessään. Maassa on kuitenkin hyvät ja turvalliset oltavat.

2. Korealainen ruokakulttuuri on vertaansa vailla – erityisesti, kun ennakkoluuloistaan pääsee. Paikallisten perinneherkku kimchi tulee hyvin tutuksi vuoden aikana.

3. Korean kielen osaajana erotut eduksesi tulevaisuuden työmarkkinoilla.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua.

Vuoden alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit korean kieltä ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä korealaiseen elämäntapaan.

Korean YFU saattaa tarjota vuoden aikana mahdollisuuden osallistua esimerkiksi Busaniin ja Jejun saarelle suuntautuville matkoille, jotka eivät kuulu vaihtovuoden hintaan. Matkoista ja retkistä saat tarkempia tietoja paikan päällä.

Vuoden puolivälissä osallistut puolivuosivalmennukseen ja ennen paluuta Suomeen vielä lähtövalmennukseen, jossa saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.Ohjelma & kesto Lähtö Paluu Ohjelmamaksu
Lukuvuosi helmikuu 2019 tammikuu 2020 11 300 €
Lukuvuosi helmikuu 2020 tammikuu 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.

Ikäraja

Hakijan tulee olla syntynyt 1.3.2002-1.3.2004 välisenä aikana.

Vaatimukset

Etelä-Koreaan vaaditaan 150-180 tuntia korean opintoja, jotka täytyy olla suoritettuna ennen lähtöä. Opinnot voi suorittaa nettikielikurssilla. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.


Hinta sisältää

YFU:lla ohjelmahintaan sisältyy:
Hakuprosessi, haastattelut, henkilökohtainen neuvonta, mahdolliset kielitestit▪Matkat Helsinki-Vantaalta isäntäperheeseen ja takaisin▪Viisiosainen valmennus: lähtövalmennus nuorelle ja vanhemmille, saapumisvalmennus kohdemaassa, puolivuosivalmennus, kotiinpaluuvalmennus ja Suomeen palattua Kotiaiset ▪ Euroopan vaihto-oppilaille hauska YES-leiri Saksassa ▪ Isäntäperheen ja koulupaikan hankinta ▪ Eläminen isäntäperheessä ▪ Tukiverkosto nuorelle sekä vanhemmille kohdemaassa ja Suomessa ▪ Neuvonta viisumin/oleskeluluvan hankkimisessa ▪ Mahdollisuus YFU:n vapaaehtoistoimintaan vaihtovuoden jälkeen ▪ YFU:n ohjelmahintaan ei tule korotuksia esim. valuuttakurssien muuttumisen tai matkustuskulujen kallistumisen takia. Poikkeuksena esim. mahdolliset viranomaisten määräämät kustannukset, joihin YFU ei voi vaikuttaa.

Ohjelmahintaan ei sisälly:
Matkat kotimaan lähtövalmennukseen▪Vakuutus (koko vaihtoajalle tulee ottaa kattava vakuutus)▪Passi-, viisumi-, rokote– lääkärintarkastus- ja maahantulomaksut▪Koulunkäyntiin liittyvät kirja-, koulupuku- tai muut maksut▪Matkat ja retket vaihdon aikana▪Henkilökohtaiset kulut vaihtoaikana▪Mahdolliset viranomaismaksut Suomessa tai kohdemaassa ▪Omista toiveista johtuvat lentomuutokset