Etelä-Korea

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Etelä-Koreaan

1. Etelä-Korea on maana huikea yhdistelmä modernia teknologiaa ja ikivanhoja perinteitä. Suurkaupungin sykkeen ihastelu vie myös vaihto-oppilaan mennessään. Maassa on kuitenkin hyvät ja turvalliset oltavat.

2. Sinulla on mahdollisuus opetella k-pop-tansseja ja taekwondoa näiden lajien synnyinmaassa! Korean kielen osaajana erotut eduksesi.

3. Korealainen ruokakulttuuri on vertaansa vailla erityisesti, kun ennakkoluuloistaan pääsee. Paikallisten perinneherkku kimchi tulee hyvin tutuksi vuoden aikana.

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua.

Lähdet Koreaan helmikuussa ja palaat Suomeen tammikuussa. Vaihtovuoden alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit korean kieltä ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä korealaiseen elämäntapaan. Vieraanvaraiset korealaiset isäntäperheet arvostavat kohteliaisuutta ja ystävällisyyttä, ja konfutselaisen perinteen mukaan vanhempien tervehtiminen joka päivä on tärkeää. Korealaiseen koulukulttuuriin kuuluvat koulupuvut, pukukoodi sekä erilaiset klubit. Koulun klubeihin kannattaa liittyä ja kokeilla jotain uutta harrastusta, mitä ei välttämättä voi Suomessa harrastaa!

Korean YFU saattaa tarjota vuoden aikana mahdollisuuden osallistua esimerkiksi Busaniin ja Jejun saarelle suuntautuville omakustanteisille matkoille. Matkoista ja retkistä saat tarkempia tietoja paikan päällä.

Vuoden puolivälissä osallistut puolivuosivalmennukseen ja ennen paluuta Suomeen vielä lähtövalmennukseen, jossa saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

YFU Korean sivut

Ohjelmahinnat >>
Adan kuulumisia Etelä-Koreasta

Löysin Facebookista tällaisen, joka tosin varmaan aukeaa Koreassa asuneille tai käyneille paremmin… Tää on vaan niin totta! You know you’ve been in Korea too long when … – You are immune to the smell of ”the kimchi breath.” – You no longer come to a complete stop at the stop sign and you never yield […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 1.3.2003-2.3.2005 välisenä aikana. Lukuvuosi 2021-22: hakijan tulee olla syntynyt 29.2.2004-2.3.2006 välisenä aikana.

Vaatimukset

Etelä-Koreaan vaaditaan 150-180 tuntia korean opintoja, jotka täytyy olla suoritettuna ennen lähtöä. Opinnot voi suorittaa nettikielikurssilla. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.