Tue nuorten kansainvälistymistä

Yksityishenkilönä voit parhaiten tukea nuorten kansainvälistymistä liittymällä YFU:n yhdistyksen jäseneksi tai kannatusjäseneksi. Yritykset ja yhteisöt voivat lahjoittaa YFU:n stipendirahastoon. Kun tuet YFU:ta, yhä useampi nuori voi lähteä vaihto-oppilaaksi maailmalle tutustumaan vieraaseen kulttuuriin sekä hankkimaan kielitaitoa ja kokemuksia. Olemme sitä mieltä, että kansainvälistymisen tulisi olla mahdollista jokaiselle nuorelle perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Siksi myönnämme joka vuosi stipendejä.

Monta tapaa auttaa

Yritysyhteistyö

Tee yhteistyötä YFU:n kanssa tukemalla stipendirahastoa.

Suomalainen yhteiskunta ja liike-elämä tarvitsevat kansainvälisesti ajattelevia, kielitaitoisia nuoria. YFU:n kautta jo yli 15 000 suomalaisnuorta on hankkinut ensimmäiset kokemuksensa kansainvälistymisestä lähtemällä vaihto-oppilaaksi ulkomaille. Yli 5 000 ulkomaista nuorta on tutustunut kulttuuriimme asumalla suomalaisessa perheessä ja käymällä paikallista koulua.

Merkkipäivälahjoitus

Ohjaa merkkipäiväsi muistamiset stipendirahastoon.

Onko nuorten kansainvälistyminen sinulle tärkeä asia? Lähestyykö 50-, 60- tai 70-vuotisjuhlapäivä? Halutessasi voit ohjata merkkipäiväsi muistamiset YFU:n stipendirahastoon. Kukkien ja lahjojen antamisen sijaan onnittelijasi voivat edesauttaa jonkun lahjakkaan, vähävaraisen nuoren unelman toteutumista.

Stipendi

Kehitä koulujen ja YFU:n stipendiyhteistyötä.

Munkkiniemen yhteiskoulun senioriyhdistys ja Etu-Töölön lukion Erkki V. Söderströmin säätiö ovat useana vuonna tarjonneet vaihto-oppilasstipendejä kyseisten koulujen oppilaille. Koulukohtainen stipendi on konkreettinen tapa tukea nuorten kansainvälistymistä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja auta nuoria

Jos haluat kantaa kortesi kekoon ja auttaa nuoria kansainvälistymään, ota yhteyttä YFU:hun hyvissä ajoin ennen lahjoitustasi. Saat tarvittavat ohjeet ja sovit käytännön järjestelyistä yhdistyksen kanssa.

Riikka Seppälä
YFU:n toiminnanjohtaja

Yhteystiedot

sähköposti: riikka.seppala@yfu.fi
puhelin: 044 722 1945

Miksi YFU?

 • YFU on kansainvälistämisen edelläkävijä
  Olemme toimineet Suomessa jo yli 60 vuoden ajan. Olemme lähettäneet maailmalle yli 15 000 suomalaista nuorta ja vastaanottaneet yli 5 000 vaihto-oppilasta ulkomailta.
 • YFU on luotettava ja arvostettu
  Teemme tiivistä ja monitasoista yhteistyötä useiden kotimaisten ja ulkomaisten tahojen kanssa.
 • YFU on osaava yhteistyökumppani
  Meillä on paljon tietoa nuorten sopeutumisesta vieraaseen kulttuuriin. Ymmärrämme myös nuorten kasvuprosessia.
 • YFU on ei-kaupallinen toimija, jolla on laaja kansainvälinen verkosto
  Kansainvälinen verkostomme kattaa noin 50 maata, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan yhteisiä laatukriteerejä.
 • YFU on voittoa tavoittelematon järjestö
  Mitä enemmän tukijoita saamme mukaan toimintaan, sitä useampia nuoria voimme lähettää maailmalle ja toivottaa tervetulleiksi Suomeen kansainvälistymään.

YFU:ta tukemalla tuet nuorten ja koko Suomen tulevaisuuden rakentamista.


YFU-sponssi vaihto-oppilaalle

YFU myöntää sponsseja vuosittain nuorille, joiden ei olisi mahdollista lähteä vaihto-oppilaaksi ilman taloudellista tukea. Uskomme, että kansainvälisyys kuuluu kaikille. Jaamme stipendit taloudellisin perustein ahkerille ja motivoituneille oppilaille.

YFU-sponssia voi hakea samalla hakulomakkeella, jolla haetaan vaihto-oppilaaksi.

Kulttuurienvälistä ymmärrystä ja viestintää tarvitaan maailmassa yhä enemmän. Meille on tärkeää, että Suomessa kasvaa kansainvälisesti ajattelevia ja toisiin kulttuureihin avoimesti suhtautuvia nuoria. Haluamme myös tukea suomalaisnuorten monipuolista kielitaitoa. Stipendejä myöntämällä pyrimme osaltamme varmistamaan, että Suomessa on saksan ja ranskan kielen osaajia tulevaisuudessa.

Toimintaamme tukevat muun muassa