Kiina

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Kiinaan

1. Maan pitkä ja värikäs historia, ruokakulttuuri, vaihteleva kasvillisuus, eläimistö, ilmasto ja ihmisten ystävällisyys ovat kaikki hyviä syitä Kiinaan lähtemiseksi.

2. Kiinan kielen ja kulttuurin osaajille löytyy tulevaisuudessa kysyntää!

3. Vaikka suurkaupungit muistuttavatkin länsimaisia kaupunkeja, jokaisesta löydät vielä alkuperäisen Kiinan: matalia vanhoja rakennuksia kapeine kujineen, joihin pääset tutustumaan.

lähde vaihto-oppilaaksi Kiinaan

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua.

Lähdet Kiinaan elokuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Saavuttuasi Kiinaan osallistut hauskaan ja hyödylliseen, noin kolmepäiväiseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit kiinaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä paikalliseen elämäntapaan. Kiinan YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien. Tämän jälkeen osallistut kymmenen päivää kestävälle kulttuuri- ja kielikurssille. Asut kurssin aikana isäntäperheessäsi.

Suurin piirtein vaihto-oppilasvuoden puolessa välissä järjestetään YFU:n vaihto-oppilaille noin viisi päivää kestävä puolivuosivalmennus, jossa pääset tapaamaan myös muita vaihto-oppilaita. Lisäksi isäntäperheillä ja vaihto-oppilailla on vuoden aikana mahdollisuus tavata muita lähiseudun YFU:laisia erilaisissa tapahtumissa.

Vuoden aikana sinulla on mahdollisuus osallistua kahdelle erilaiselle kulttuurimatkalle Kiinan YFU:n järjestämänä. Matkat eivät sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan ja matkakohteet saattavat vaihdella vuosittain.

Ennen paluuta Suomeen osallistut vielä lähtövalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

 

Haluaisin työni liittyvän kansainväliseen kauppaan. Aikaisemmin ajattelin suuntautuvani Jenkkeihin päin, mutta nyt ajattelen Aasian-kauppaa. Vaihto-oppilaskokemus Kiinassa oli positiivinen, ehdottomasti! Tajuan ihan itsekin, että olen nyt ihan erilainen kuin lähtiessäni.
Henri

”Mun tavote oli valita mulle vaihtomaa, joka yllättäis mut eniten joka päivä ja jossa varmasti pääsisin tutustumaan mahdollisimman erilaiseen elämään. Kiinan kieli ja kulttuuri kiinnosti mua tosi paljon sen lisäksi, että niistä on superisti hyötyä tulevaisuudessa! Monen tekijän summana päätin lähteä Kiinaan enkä päivääkään vaihtais pois! Kieli sujuu niin hyvin että täysin kiinankielinen putkimieskin on päihitetty sekä toinen koti on jo täällä!”
– Monna

quote_study_abroad_small

Lukuvuoden 2020-21 ohjelmahinnat >>
Kokemusta en vaihtaisi mihinkään

Vuosi täällä Kiinassa on pian ohi, ja voin kertoa että on tähän mennessä ollut elämäni paras ja tapahtumarikkain vuosi. Tunnelma on haikea. Minulla on ikävä perhettä ja ystäviä, mutta muuten jäisin mieluimmin asumaan Kiinaan, jonka kulttuuri vaikuttaa enemmän omanlaiselta kuin Suomen. Olen vieraillut Shanghaissa, Macaussa ja useasti Hongkongissa. Vapaa-ajalla olen käynyt shoppailemassa, rannalla, kierrellyt ympäri […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 30.9.2002-31.7.2005 välisenä aikana.

Vaatimukset

Kiinaan lähtijän tulee opiskella kiinan kieltä 160 tuntia ennen lähtöä. Opiskelun voi aloittaa vielä hakemisen jälkeen esimerkiksi nettikielikurssilla. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.