Kiina

Kolme syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Kiinaan

  1. Kiina on maa, joka yllättää joka päivä! Maan pitkä ja värikäs historia, ruokakulttuuri, ilmasto, eläimistö, vaihteleva kasvillisuus ja ihmisten ystävällisyys ovat kaikki hyviä syitä lähteä Kiinaan. Erilaiset, länsimaisista usein poikkeavat juhlat ja perinteet sekä yhdessäolo perheen kanssa ovat kiinalaisille tärkeitä. Myös karaoke on iso juttu Kiinassa.
  2. Kiina on suuri ja erittäin monimuotoinen maa, jonka tavat ja kielet ovat hyvin erilaisia eri puolilla maata. Kiinan kielen murteetkin ovat niin erilaisia, etteivät niiden puhujat välttämättä ymmärrä toisiaan. Mandariinikiinan taidosta on sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessa.
  3. Vaikka suurkaupungit muistuttaisivatkin länsimaisia kaupunkeja, jokaisesta niistä löydät vielä alkuperäisen Kiinan: matalia vanhoja rakennuksia kapeine kujineen ja temppeleineen. Myös suurten kaupunkien ostoskeskuksista löytyy jos jonkinlaista tekemistä, mitä Suomesta ei löydy!

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

Kiinassa koulupuvut ja pukukoodit tulevat sinulle tutuiksi. Kouluissa on myös erilaisia kerhoja, joihin kannattaa liittyä. Kerhoissa, jotka kokoontuvat koulun jälkeen ja edustavat koulua tapahtumissa, voit päästä harrastamaan esimerkiksi taekwondoa, kalligrafiaa, tanssia, robotin rakennusta, jalkapalloa ja paljon muuta, mitä et välttämättä pääsisi Suomessa kokeilemaan. Kerhot ovat myös hyvä tapa tutustua paikallisiin nuoriin!

Lähdet Kiinaan elokuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Kiinassa osallistut hauskaan ja hyödylliseen, noin kolme päivää kestävään saapumisvalmennukseen, jossa tapaat vaihto-oppilaita eri maista, opit kiinan kieltä ja tutustut paremmin paikalliseen elämäntapaan. Tämän jälkeen pääset kymmenen päivää kestävälle kulttuuri- ja kielikurssille, jonka aikana asut isäntäperheessäsi. Vuoden keskivaiheilla osallistut noin viisi päivää kestävään puolivuosivalmennukseen ja vuoden lopussa vielä kotiinpaluuvalmennukseen.

Asiapitoisen sisällön lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään hauskaa. Ne ovat mainioita tilaisuuksia tavata toisia vaihto-oppilaita ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Alueesi vapaaehtoiset järjestävät muitakin tapahtumia vaihto-oppilaille ja isäntäperheille.

Vuoden aikana voit myös osallistua kahdelle Kiinan YFU:n järjestämälle kulttuurimatkalle. Näin pääset näkemään Kiinan eri puolia. Matkoilla käydään muun muassa museoissa ja historiallisissa nähtävyyksissä. Viime vuosina oppilaat ovat käyneet Pekingissä ja Xi Anissa. Matkat eivät sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan, ja matkakohteet saattavat vaihdella vuosittain.

YFU Kiinan sivut

Vaatimukset

Kiinaan vaaditaan 160 tuntia kiinan kielen opintoja, jotka on oltava suoritettuna ennen lähtöä. Opiskelun voi aloittaa vielä hakemisen jälkeen esimerkiksi verkkokielikurssilla.

Lue, mitä vaihto-oppilaalta vaaditaan

Ikäraja

Lukuvuosi 2022–2023: Hakijan tulee olla syntynyt 30.6.2004–30.6.2007.

Similar Posts