Vaihtokokemuksia

YFU:n entiset vaihto-oppilaat kertovat ajastaan ulkomailla.

Tea, Norja 2020–2021

Moikka oon Tea ja olin vaihdossa Norjassa 2020–21. Vaihto oli aivan huippu hieno kokemus. Vuosi oli täynnä uusia kokemuksia, niin hyviä kuin vaikeita, mutta kaikesta kuitenkin selvisin ihanien ja auttavien ihmisten ympäröimänä. Ystäviksi sain niin norjalaisia, mutta myös  muita vaihtareita ympäri maailmaa ja se on ihan  parasta! Vuoden aikana pääsi näkemään paljon mm. Norjan vuonoja ja vuoria, retkeilemään eri paikoissa ja nauttimaan piknikeistä kavereiden kanssa!! Norjan kielen taitoni oli täysi nolla lähtiessä, eikä ruotsin taidossakaan ollut kehumista. Vaihdon edetessä kielitaito karttui ja asiat hoitui norjaksi. Vaihtovuosi oli mun kohdalla sellanen, mitä en ois koskaan osannut odottaa, mutta se tekikin siitä just niin upeen <3

Iiris, Uruguay 2020–2021

Vaihto oli vielä antoisampi kokemus, kuin mitä kuvittelin sen olevan. Host-perheen kanssa muodostunut yhteys oli todella vahva ja koin aidosti olevani osa perhettä. Oli myös upea tunne, kun huomasi sopeutuneensa vieraaseen kulttuuriin ja oppineensa kielen hyvin. Kuvassa ollaan reissussa perheen kanssa.

Hanna, Iso-Britannia 2020–2021

Kuva on otettu Brightonissa, josta tuli mun lempikaupunki Englannissa. Vaihdossa olikin kiva päästä näkemään paljon erilaisia kaupunkeja, joilla kaikilla oli oma tyylinsä ja ilmapiirinsä. Jokainen kaupunki opetti aina jotakin uutta.

Emma, Yhdysvallat 2019–2020

Olin lukuvuoden 19–20 vaihdossa Yhdysvalloissa. Tippaakaan en kadu sinne lähtemistä! Vaihtoon lähtö oli ehdottomasti yksi elämäni parhaista ratkaisuista! En tiedä kuka olisin ilman tätä kokemusta. Niin monta mahdollisuutta on avautunut vaihdon jälkeen. Työpaikkoja, matkoja, ihmissuhteita…

Kokosin tähän muutaman asian, jotka vaihtoon lähtö minulle mahdollisti:

  • Helppo saada töitä! (moni katsoo vaihdossa olleen olevan todella itsenäinen ja avoin ja täten erottuu helposti positiivisesti joukosta työtä etsiessä!)
  • Pääsin au pairiksi Italiaan (moni haluaa hyvin englantia puhuvan)
  • Muutin Espanjaan (helppo muuttaa yksin nyt hyvän kielitaidon vuoksi)
  • Yliopistoon opiskelemaan englanniksi!
  • Itsenäinen, pärjään hyvin yksin melkeinpä mistä vain
  • Hyvät mahdollisuudet tulevaisuudessa opiskella tai tehdä töitä ulkomailla tai kansainvälisissä projekteissa
  • Elämänmittaisia kaverisuhteita ympäri maailmaa!

Noora, Uruguay 2019–2020

Oon Noora ja olin vaihdossa Uruguayssa 2019–2020. 😎 Vaihto oli koko elämäni unohtumattomin kokemus uusien kavereiden ja muistojen kera. Ehkä yksi parhaimmista hetkistä oli YFU Uruguayn järjestämä rantaretki Punta del Este kaupunkiin!

Lisää artikkeleita