Argentiina


Argentiina opetti hymyilemään

Alkuaikoina Argentiinassa host-äitini kysyi minulta jatkuvasti, olenko väsynyt, surullinen tai onko minun koti-ikävä. Vastasin aina rehellisesti, että ei. Muutaman viikon kuluttua minua rupesi harmittamaan jatkuva tivaaminen, joten kysyin host-äidiltäni, miksi hän kysyy sitä minulta toistamiseen. Uskoisi vaan, että minulla on kaikki erinomaisesti. Hän vastasi, että ilmeeni on koko ajan niin masentunut, ja kehotti minua laittamaan […]

Lue lisää »

Voit hakea Argentiinaan stipendiä lukuvuodelle 2019-20! Lue lisää stipendisivuiltamme

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Argentiinaan

1. Argentiinalaisten lämpö ja hymy on tarttuvaa. Tekee hyvää kylmän, pohjoisen maan asukkaille.

2. Espanjan kielen taito on plussaa tulevaisuuden työelämässä. Kieltä kun puhuu vaatimattomat 400 miljoonaa ihmistä! Argentiinaan voit lähteä, vaikka et osaisi sanaakaan espanjaa.

3. Pääset maistelemaan paikallisia herkkuja, kuten empanadas, locro, medialunas ja dulce de leche. Kuuluisia pihvejä unohtamatta.

 

Hakulomakkeeseen >>>

 

vaihto-oppilaaksi argentiinaan

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Koulu voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu.

Vuoden alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit espanjaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä argentiinalaiseen elämäntapaan. Argentiinan YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Argentiinan kouluissa kesäloma on helmikuussa, jolloin voit halutessasi osallistua Argentiinan YFU:n järjestämälle matkalle. Matka ei sisälly vaihto-oppilasvuoden hintaan. Viime vuosina matka on suuntautunut kuuluisille Iguazún vesiputouksille ja se on ollut todella suosittu eri maista tulevien vaihto-oppilaiden keskuudessa.

Vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääset tapaamaan muita vaihtareita ja isäntäperheitä. Ohjelmassa on ollut niin piknikkejä, pizza-iltoja kuin pieniä retkiäkin.

Ennen paluuta Suomeen osallistut vielä lähtövalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

 

Argentiina jätti minuun pysyvän jäljen hymyn muodossa, ihanien muistojen, lukuisten uusien ystävien ja toisen perheen lisäksi. – Aino Lehmus

quote_study_abroad_smallOhjelma & kesto Lähtö Paluu Ohjelmamaksu
Lukuvuosi elokuu 2019 kesäkuu 2020 9 900 €
Lukukausi elokuu 2019 tammikuu 2020 9 600 €
Lukuvuosi elokuu 2020 kesäkuu 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.
Lukukausi elokuu 2020 tammikuu 2021 Ilmoitetaan myöhemmin.

Ikäraja

Hakijan tulee olla syntynyt 13.8.2001-15.11.2004 välisenä aikana.

Vaatimukset

Argentiinaan voit lähteä ilman espanjan kielen opintoja. Suosittelemme kuitenkin, että opiskelet kielen alkeita ennen lähtöäsi. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.


Hinta sisältää

YFU:lla ohjelmahintaan sisältyy:
Hakuprosessi, haastattelut, henkilökohtainen neuvonta, mahdolliset kielitestit▪Matkat Helsinki-Vantaalta isäntäperheeseen ja takaisin▪Viisiosainen valmennus: lähtövalmennus nuorelle ja vanhemmille, saapumisvalmennus kohdemaassa, puolivuosivalmennus, kotiinpaluuvalmennus ja Suomeen palattua Kotiaiset ▪ Euroopan vaihto-oppilaille hauska YES-leiri Saksassa ▪ Isäntäperheen ja koulupaikan hankinta ▪ Eläminen isäntäperheessä ▪ Tukiverkosto nuorelle sekä vanhemmille kohdemaassa ja Suomessa ▪ Neuvonta viisumin/oleskeluluvan hankkimisessa ▪ Mahdollisuus YFU:n vapaaehtoistoimintaan vaihtovuoden jälkeen ▪ YFU:n ohjelmahintaan ei tule korotuksia esim. valuuttakurssien muuttumisen tai matkustuskulujen kallistumisen takia. Poikkeuksena esim. mahdolliset viranomaisten määräämät kustannukset, joihin YFU ei voi vaikuttaa.

Ohjelmahintaan ei sisälly:
Matkat kotimaan lähtövalmennukseen▪Vakuutus (koko vaihtoajalle tulee ottaa kattava vakuutus)▪Passi-, viisumi-, rokote– lääkärintarkastus- ja maahantulomaksut▪Koulunkäyntiin liittyvät kirja-, koulupuku- tai muut maksut▪Matkat ja retket vaihdon aikana▪Henkilökohtaiset kulut vaihtoaikana▪Mahdolliset viranomaismaksut Suomessa tai kohdemaassa ▪Omista toiveista johtuvat lentomuutokset