Argentiina

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Argentiinaan

1. Argentiinalaisten lämpö ja hymy on tarttuvaa. Tekee hyvää kylmän, pohjoisen maan asukkaille.

2. Espanjan kielen taito on plussaa tulevaisuuden työelämässä. Kieltä kun puhuu vaatimattomat 400 miljoonaa ihmistä! Argentiinaan voit lähteä, vaikka et osaisi sanaakaan espanjaa.

3. Pääset maistelemaan paikallisia herkkuja, kuten empanadas, locro, medialunas ja dulce de leche. Kuuluisia pihvejä ja mate-juomaa unohtamatta.

 

Hakulomakkeeseen >>>

 

Hae vaihtoon Argentiinaan YFU:n kanssa

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Koulu voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu.

Lähdet Argentiinaan elokuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Vaihtovuoden alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit espanjaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä argentiinalaiseen elämäntapaan. Argentiinan YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Argentiinan kouluissa kesäloma on helmikuussa, jolloin voit halutessasi osallistua Argentiinan YFU:n järjestämälle omakustanteiselle matkalle. Viime vuosina matka on suuntautunut kuuluisille Iguazún vesiputouksille ja se on ollut todella suosittu eri maista tulevien vaihto-oppilaiden keskuudessa.

Vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääset tapaamaan muita vaihtareita ja isäntäperheitä. Ohjelmassa on ollut niin piknikkejä, pizza-iltoja kuin pieniä retkiäkin.

Ennen paluuta Suomeen osallistut vielä lähtövalmennukseen ja saat hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

 

”Argentiina jätti minuun pysyvän jäljen hymyn muodossa, ihanien muistojen, lukuisten uusien ystävien ja toisen perheen lisäksi.” – Aino

 ”Yksi lempiasiani Argentiinassa oli matkustaa satoja ja satoja kilometrejä katsellen karua, mutta kaunista Patagonian maisemaa. Se rauha, kun ajetaan Ei internet yhteyttä -alueella, jossa auringonnousua voi ihastella aamun aikaisina tunteina… ne maisemat ja muistot mulla säilyy aina mielessä.” –Sirkku

Ohjelmahinnat >>

YFU Argentiinan sivut

Hae vaihtoon Argentiinaan YFU:n kanssa
Argentiina opetti hymyilemään

Alkuaikoina Argentiinassa host-äitini kysyi minulta jatkuvasti, olenko väsynyt, surullinen tai onko minun koti-ikävä. Vastasin aina rehellisesti, että ei. Muutaman viikon kuluttua minua rupesi harmittamaan jatkuva tivaaminen, joten kysyin host-äidiltäni, miksi hän kysyy sitä minulta toistamiseen. Uskoisi vaan, että minulla on kaikki erinomaisesti. Hän vastasi, että ilmeeni on koko ajan niin masentunut, ja kehotti minua laittamaan […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2020-21: hakijan tulee olla syntynyt 13.8.2002-14.1.2006 välisenä aikana.

Vaatimukset

Argentiinaan voit lähteä ilman espanjan kielen opintoja. Suosittelemme kuitenkin, että opiskelet kielen alkeita ennen lähtöäsi. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. epilepsia) ja aiempi jo hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Syömishäiriöön liittyvän psykoterapian tulee olla päättynyt vähintään kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ei ota vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä on vaikea löytää. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. Ohjelmissamme on vain rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille, kroonisia sairauksia sairastaville ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.