Argentiina

Kolme hyvää syytä lähteä vaihto-oppilaaksi Argentiinaan

1. Argentiinalaisten lämpö ja hymy on tarttuvaa. Tekee hyvää kylmän, pohjoisen maan asukkaille.

2. Espanjan kielen taito on plussaa. Kieltä kun puhuu vaatimattomat 400 miljoonaa ihmistä! Argentiinaan voit lähteä, vaikka et osaisi sanaakaan espanjaa.

3. Pääset maistelemaan paikallisia herkkuja, kuten empanadas, locro, medialunas ja dulce de leche. Kuuluisia pihvejä ja mate-juomaa unohtamatta.

 

Hakulomakkeeseen >>>

 

Hae vaihtoon Argentiinaan YFU:n kanssa

Mitä vaihtovuoden aikana tapahtuu?

YFU:n vaihto-oppilaana asut isäntäperheessä osallistuen perheen arkeen sekä juhlaan ja käyt paikallista koulua. Koulu voi olla joko valtion- tai yksityiskoulu. Mikäli alueellasi ei ole lukiota sopivan kulkuyhteyden päässä, käyt ammattikoulua. Koulupäivä saattaa alkaa aamulla varhain tai vasta iltapäivällä. Argentiinassa saattavat koulupuvut olla käytössä, mutta koulupuku voi koulun t-paita tai takki – ei tarvitse siis joka päivä miettiä, mitä laittaa kouluun päälle!

Jos joukkueurheilu on lähellä sydäntäsi, voit osallistua Argentiinassa erityiseen urheiluohjelmaan, jossa pääset harrastamaan paikallisessa joukkueessa esimerkiksi rugbya, jalkapalloa, lentopalloa tai uintia. Jos olet kiinnostunut tästä erikoisohjelmasta, kysy lisää meiltä yfu.finland@yfu.fi. Erikoisohjelman hinta saattaa muuttua tavalliseen vaihto-oppilasohjelmaan verrattuna.

Lähdet Argentiinaan elokuussa ja palaat Suomeen kesäkuussa. Vaihtovuoden alussa osallistut hauskaan ja hyödylliseen saapumisvalmennukseen, jossa tapaat muista maista tulevat vaihto-oppilaat, opit espanjaa ja pääset paremmin sisälle kulttuuriin sekä argentiinalaiseen elämäntapaan. Argentiinan YFU:n työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät kaikkensa, jotta vaihtovuotesi olisi mahdollisimman antoisa heti alusta lähtien.

Argentiinan kouluissa kesäloma on helmikuussa, jolloin voit halutessasi osallistua Argentiinan YFU:n järjestämälle omakustanteiselle matkalle. Viime vuosina matka on suuntautunut kuuluisille Iguazún vesiputouksille ja se on ollut todella suosittu eri maista tulevien vaihto-oppilaiden keskuudessa. Lisäksi YFU Argentiina on järjestänyt myös omakustanteisen camping-retken Nahuel Huapi -kansallispuistoon.

Vuoden aikana alueesi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääset tapaamaan muita vaihtareita ja isäntäperheitä. Ohjelmassa on ollut niin piknikkejä, pizza-iltoja kuin pieniä retkiäkin.

Ennen paluuta Suomeen osallistut vielä kotiinpaluuvalmennukseen, jossa hyödyllisiä vinkkejä kotiinpaluuseen. Asiapitoisen ja hyödyllisen sisältönsä lisäksi YFU:n valmennuksissa ja seminaareissa pidetään myös hauskaa. Ne ovat loistavia tilaisuuksia tavata muita vaihtareita ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita.

 

”Argentiina jätti minuun pysyvän jäljen hymyn muodossa, ihanien muistojen, lukuisten uusien ystävien ja toisen perheen lisäksi.” – Aino

 ”Yksi lempiasiani Argentiinassa oli matkustaa satoja ja satoja kilometrejä katsellen karua, mutta kaunista Patagonian maisemaa. Se rauha, kun ajetaan Ei internet-yhteyttä -alueella, jossa auringonnousua voi ihastella aamun aikaisina tunteina… ne maisemat ja muistot mulla säilyy aina mielessä.” –Sirkku

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Moi! Tänään kerron teille vähän mun vapaa-ajasta ja isäntäperheestä Argentiinasta 😊 Kävin Argentiinassa paikallista pientä koulua. Koulun jälkeen syötiin perheen kanssa lounas jonka jälkeen kömmittiin siestan ajaksi rentoutumaan. Iltapäivät, viikonloput ja lomat (joita mulla oli yli kolmas osa vaihdosta) vietin aktiviteettien tai läheisten parissa. Aluksi kerron mun isäntäperheestä, joka ei ollut aivan streotyyppinen latinoperhe, mutta silti mahtava! Mulla oli ihana äiti, neljä maailman rakkainta kissaa ja kaksi koiraa 👩🏽+👧🏼+4x🐱+2x🐶=💞 Aluksi oli outoa asua ilman sisaruksia mutta etenkin sen jälkeen kun opin kielen niin meillä oli kotona jopa hauskaa 😁 hostäidin kanssa istuttiin kuumat kesäyöt takapihalla ja ihailtiin tähtiä aamuun asti, käytiin pari kertaa yhdessä keikalla ja päivittäin joimme yhdet(jos toisetkin) matet yhdessä. Harrastin vuoden aikana spinningiä, lenkkeilyä ja rugbyä. Halusin vuoden aikana kokeilla uutta lajia ja rugby ainakin oli kivaa! Kävin pari kertaa myös tangotunneilla joka onkin must to try jos Argentiinaan suuntaan. 🎶Kavereita tapasin niin koulussa kuin treeneissä ja viikonloppuisin oli tapana tehdä jotain yhdessä (esim käydä syömässä tai pelata korttia). Pitkällä kesälomalla aika kävi välillä pitkäksi mutta mikäs sitä viileän joen rannalla oli rentoutuessa 😏 tuon joen vieressä on maan eroosion aiheuttaneet ”vuoret” joilla välillä käytiin vähän hikoilemassa 💪 Tuleville vaihtareille vinkiksi: Kannattaa aina mielummin sanoa että joo kuin ei, vaihtovuosi on ainutlaatuinen mahdollisuus nauttia vapaa-ajasta ja olla miettimättä koulua ja muuta stressiä. Kokeilkaa uutta lajia ja olkaa rohkeita! Joskus on tylsää tai ei ole mitään tekemistä ja se on ihan okei! 😊 Hostperheen kanssa kannattaa viettää paljon aikaa, voi olla että vuoden jälkeen sulla on koti muuallakin kuin Suomessa… 😉❤ #yfu #vaihtari #yfufinland #vaihtovuosi #maketheworldyourhome

Henkilön YFU Finland (@yfufinland) jakama julkaisu

Ohjelmahinnat >>

YFU Argentiinan sivut

Hae vaihtoon Argentiinaan YFU:n kanssa
Argentiina opetti hymyilemään

Alkuaikoina Argentiinassa host-äitini kysyi minulta jatkuvasti, olenko väsynyt, surullinen tai onko minun koti-ikävä. Vastasin aina rehellisesti, että ei. Muutaman viikon kuluttua minua rupesi harmittamaan jatkuva tivaaminen, joten kysyin host-äidiltäni, miksi hän kysyy sitä minulta toistamiseen. Uskoisi vaan, että minulla on kaikki erinomaisesti. Hän vastasi, että ilmeeni on koko ajan niin masentunut, ja kehotti minua laittamaan […]

Lue lisää »

Ikäraja

Lukuvuosi 2022-23: hakijan tulee olla syntynyt 12.8.2004-14.10.2007 välisenä aikana.

Vaatimukset

Argentiinaan voit lähteä ilman espanjan kielen opintoja. Suosittelemme kuitenkin, että opiskelet kielen alkeita ennen lähtöäsi. Edellytämme hakijoilta vahvaa motivaatiota ja sopeutumiskykyä elää isäntäperheen jäsenenä vieraassa kulttuurissa sekä aktiivista asennetta opiskeluun kohdemaan koulussa, jossa koulunkäynti voi erota paljon suomalaisesta. Vaihto-oppilaaksi hakevilla nuorilla tulee lukuaineiden keskiarvon olla lähempänä kahdeksaa kuin seitsemää; sitä alhaisemmilla arvosanoilla harvoin hyväksytään YFU:n ohjelmaan. Vaihto-oppilaaksi lähtevällä tulee olla hyvä terveydentila. Allergiat, tietyt krooniset sairaudet (esim. hyvässä hoitotasapainossa oleva astma, diabetes tai reuma) ja hoidettu syömishäiriö eivät välttämättä ole esteenä vaihto-oppilasvuodelle. Mielenterveyteen liittyvän terapian (esim. syömishäiriö, masennus tai ahdistus) tulee olla päättynyt noin kolme vuotta ennen lähtöä. Valitettavasti moni kohdemaa ottaa rajoitetusti vastaan keliaakikkoja tai vegaaneja, koska isäntäperhettä voi olla haastavaa löytää. Ohjelmissamme on rajallinen määrä paikkoja mm. allergisille ja erikoisruokavalioita noudattaville oppilaille. Kaikista edellä mainituista seikoista on ilmoitettava jo hakuvaiheessa, jotta voimme arvioida hakijan soveltuvuuden vaihto-oppilaaksi. YFU pidättää oikeuden muutoksiin.