|

Työharjoitteluun yfulle

Etsimme harjoittelijaa YFU:n toimistoon Helsinkiin osaksi tiimiämme. Harjoittelu suuntautuu työharjoittelijan oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden mukaisesti. Se voi sisältää esimerkiksi markkinointia, suomalaisten vaihto-oppilaiden puolen asioita, isäntäperherekrytointia, Suomessa olevien vaihto-oppilaiden ohjelmaan liittyviä asioita, tai vapaaehtoistoiminnan kehittämistä. Meillä pääset ihan oikeasti tekemään ja kokeilemaan monenlaisia tehtäviä, ja saat sopivasti vastuuta.

Suoritin restonomitutkintooni kuuluvat kaksi harjoittelua yhdistelmäharjoitteluna YFU:lla. Näiden viiden kuukauden aikana pääsin tekemään vaikka ja mitä. Vaihtovuosi herättää suuria tunteita ja unohtumattomimmat hetket harjoittelun aikana liittyivätkin siihen, kun pääsin osaksi näitä tunteita. Näin kävi esimerkiksi ollessani lentokentällä saattamassa maailmalle lähteviä nuoria, mutta myös ollessani Vuosaaren satamassa vastaanottamassa Suomeen tulevia vaihtareita. Jännitystä oli ilmassa myös esimerkiksi USA:n suurlähetystöllä, jossa olin mukana organisoimassa USA:han hakevien nuorten viisumiryhmähaastattelua.

Näiden lisäksi harjoitteluni aikana nautin suuresti työnkuvani kansainvälisyydestä, sillä pääsin olemaan yhteydessä YFU:n toimistoihin ympäri maailman. Työtehtäviini kuului sopivassa suhteessa rutiinia ja vaihtelua, joten tylsää ei koskaan ollut. Lisäksi YFU:n toimistolla on lämmin yhteishenki, joten mukaan oli helppo sujahtaa. Kaiken kaikkiaan harjoittelustani YFU:lla jäi lämpimät muistot ja koen, että se antoi minulle hyvän pohjan lähteä urallani moneen suuntaan. Voinkin siis suositella harjoittelua YFU:lla monille eri koulutusaloille, jos kansainvälisyys, asiakaspalvelu ja nuorten kanssa toimiminen ovat itseä kiinnostavia teemoja.”

Niina, harjoittelussa YFU:n toimistolla 2023

Voit olla esimerkiksi mukana koko vaihto-oppilas/isäntäperherekrytointi prosessissa aina alkumetreiltä siihen asti, kun oppilas saapuu isäntäperheensä luo, on se sitten Suomessa tai ympäri maailmaa. Tehtäviisi voi kuulua mm. haastatteluiden järjestämisiä, koulupaikkojen hankkimisia, oppilastietojen muokkaamista tai viisumiasioiden hoitoa.

Tai voit päästä näkemään ja itse tekemään monipuolista digitaalista markkinointia, sisältäen mm. some-kanavien sisällön suunnittelua ja toteutusta, mainonnan suunnittelua, verkkosivujen päivittämistä ja optimoimista, tulosten mittaamista, visuaalista suunnittelua yms.

Ajankohdasta riippuen voit osallistua kouluissa järjestettäviin messutapahtumiin ja kansainvälisyyspäiviin, tai pääset mukaan toteuttamaan tapahtumia vapaaehtoisille ja Suomessa oleville vaihto-oppilaille ja isäntäperheille. Tehtävän sisältöä voidaan muokata oman kiinnostuksesi mukaiseksi.

Odotamme, että olet aloitteellinen, vastuullinen, yhteistyökykyinen ja osaat kysyä apua kun sitä tarvitset. Sekä suullinen että kirjallinen englannin kielen taito tulee olla hyvä. Plussaa on, jos olet itse ollut vaihto-oppilaana tai vapaaehtoisena, mutta vaihto-oppilastausta ei ole millään tavalla pakollinen. Tärkeintä on kiinnostus kansainvälisiin asioihin ja nuoriin.

Harjoittelu on kokopäiväinen (37,5 h/vko) ja toivomme, että voit olla meillä harjoittelijana vähän pidemmän jakson. Harjoittelun tarkempi ajankohta voidaan sopia yhdessä. Harjoittelu on palkaton. Tarjoamme mukavan työyhteisön ja työkaverit, joilta voi aina kysyä ja saada tukea eri tilanteissa. Pääset kokeilemaan paljon erilaisia tehtäviä osaamisesi ja mielenkiinnonkohteidesi mukaan. Toimistomme sijaitsee ihanalla paikalla Töölössä Helsingissä, ja sinun on myös mahdollista tehdä harjoittelu osaksi etänä. Työharjoittelija saa käyttöönsä oman työtietokoneen, ja työtilan toimistostamme. Ohjaajana toimii harjoittelun sisällöstä riippuen Kirsi (isäntäperheasiat), Sofia (suomalaisten vaihto-oppilaiden asiat) tai Anna (markkinointi).

Jos innostuit, lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi osoitteeseen riikka.seppala@yfu.fi. Kerrothan hakemuksessasi minkälainen harjoittelu sinua kiinnostaisi, mitä osaat jo, mitä haluaisit harjoittelun aikana oppia, ja milloin voisit aloittaa harjoittelun.

Ympäri maailman YFU tekee työtä suvaitsevaisuuden puolesta poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomana, voittoa tavoittelemattomana vaihto-oppilas- ja kansainvälisyyskasvatusjärjestönä. Ajattelemme, että avartamalla nuorten maailmankuvaa pystymme murtamaan ennakkoluuloja ja syventämään kansojen välistä ymmärrystä. Tavoitteenamme on, että ketään ei syrjittäisi ihonvärin, uskonnon, sukupuolen, kansallisuuden tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Similar Posts