YFU:n missio ajankohtainen
Paras tapa lisätä kansojen ja ihmisten välistä yhteisymmärrystä on antaa nuorille ja heidän isäntäperheilleen mahdollisuus oppia tuntemaan toisensa arkipäivän elämässä
Venäjän aloittama sota Ukrainaa vastaan on meitä lähellä, ja voi aiheuttaa sen vuoksi voimakkaitakin tunteita. Tulevaisuus saattaa huolestuttaa ja tuntua epävarmalta. Seuraamme YFU:n eri maissa toimivien organisaatioiden kanssa erittäin tarkasti tilanteen kehittymistä. Kaikista tärkeintä meille on niin Suomessa kuin maailmalla olevien vaihto-oppilaiden turvallisuus.
Vapaaehtoisemme ja henkilökuntamme ovat oppilaiden ja isäntäperheiden tukena kuunnellen. Voit olla meihin yhteydessä hyvin matalalla kynnyksellä, mikäli sinulla on jotain huolenaiheita sodan vaikutuksesta vaihto-oppilasvuoteen tai isäntäperheenä toimimiseen. Tällä hetkellä Ukrainan sota ei vaikuta toimintaamme. Jos tilanne kuitenkin muuttuisi, on YFU:lla vankka kokemus tarvittaessa reagoida hyvinkin nopeasti ja huolehtia nuorten turvallisuudesta.
YFU:n perusta luotiin toisen maailmansodan loputtua Amsterdamin Rembrandtin aukiolla loppukesästä 1948. Kun katuvalot syttyivät torille ensimmäistä kertaa toisen maailmansodan jälkeen torilla seisova Rachel Andresen totesi haluavansa tehdä kaikkensa, jotta maailman valot eivät enää koskaan sammuisi. Tältä pohjalta hän perusti vuonna 1951 Youth For Understanding:in, ja YFU:n ensimmäiset vaihto-oppilaat saapuivat vuodeksi hänen kotiseudulleen Ann Arboriin Michiganiin. Näinä aikoina YFU:n missio tuntuu erityisen ajankohtaiselta: kansojen ja ihmisten välisen yhteisymmärryksen lisääminen ja ennakkoluulojen vähentäminen maailmassa. Uskomme edelleen vahvasti, että paras tapa lisätä tätä yhteisymmärrystä on antaa nuorille ja heidän isäntäperheilleen mahdollisuus oppia tuntemaan toisensa arkipäivän elämässä.
Voit olla mukana tässä kansainvälisessä YFU-yhteisössä ryhtymällä isäntäperheeksi elokuussa Suomeen saapuville vaihto-oppilaille. Nuoria tulee kymmenestä eri maasta tutustumaan suomalaiseen elämäntapaan. Joukossa on monenlaista harrastajaa: käsipallon pelaaja, klarinetin soittaja, eläinrakkaita ja luonnosta nauttivia tavallisia nuoria. He kaikki odottavat malttamattomana tietoa suomalaisesta isäntäperheestään.
Käy kurkkaamassa täältä esimerkkejä syksyllä 2022 Suomeen tulevista oppilaista! Lisää löydät isäntäperhehakemuksen täytettyäsi.
Lisää tietoa isäntäperheenä toimimisesta saat nettisivujemme Isäntäperheeksi-osiosta, ja ulkomaalaisten oppilaiden ohjelmapäälliköltä Kirsiltä.
044 762 2613
kirsi.hanhirova@yfu.fi
Voit myös täyttää isäntäperhehakemuksen. Isäntäperhehakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään, mutta saat silloin lisää tietoa Suomeen saapuvista vaihto-oppilaista ja isäntäperheenä toimimisesta.