Isäntäperheenä Lapissa

Olemme kuusihenkinen perhe Lapista. Perheeseemme kuuluu neljän oman lapsemme lisäksi nyt jo kuusi bonustyttöä, joille olemme toimineet isäntäperheenä peräkkäisinä vuosina.

Vaihto-oppilas osallistuu perheen tavalliseen tekemiseen

Meidän vaihtarityttömme ovat kaikki ottaneet oman paikkansa perheessämme. Olemme ottaneet heidät mukaan perheemme tavallisiin touhuihin. Yhdessä olemme tehneet niitä asioita, joita teemme muutenkin, kuten retkeily, hiihto, laskettelu, melonta, pyöräily tai ratsastus. Yhdessä teemme myös polttopuuhommia, hirvenlihan leikkuuta, hevosaitauksia sekä perunan kylvöt ja nostot. Perheessämme on eläimiä, joten hevosten ja koirien hoito on osa arkeamme.

Uusia perheenjäseniä

Vaihto-oppilaat ovat rikastuttaneet meitä niin uusiin kulttuureihin tutustumisella kuin lasten kielitaidon kartuttamisella. Merkittävin asia isäntäperheenä toimimisessa on kuitenkin se, että jokainen tyttö on tullut omaksi tytöksemme, osaksi perhettämme. Omista lapsista kaksi vanhinta on ollut vaihto-oppilaana ja kaksi nuorempaa on menossa vaihtoon.

Pitkä koulumatka ei haittaa

Asumme maaseudulla Lapissa. Meillä ei ole kaupunkia lähimaillakaan, mutta vaihtarityttömme ovat päässeet hirvimetsälle, hillametsään, poroerotukselle, avantouinnille, kierimään saunasta lumihankeen, vaeltamaan tuntureille ja yöpymään talvipakkasella ulkona sekä näkemään maailman parhaat revontulet monen monta kertaa. Pystymme harrastamaan talvilajeja jopa lokakuulta Vappuun. Lumilautailu on meidän kaikkien lempilaji! 

Koulumatka on meillä pitkä, mutta se ei ole haitannut. Ystäviä vaihtarimme ovat saaneet koulusta ja se on auttanut kielitaidon kartuttamisessa. Kaikki tytöt ovat oppineet puhumaan suomea jouluun mennessä.

Pidämme tiiviisti yhteyttä bonustyttäriimme ja he ovat onneksi vierailleet täällä pohjoisen kodissa. Nyt jännitetään montako lautasta saamme kattaa joulupöytään!

Lisää artikkeleita