Isäntäperheeksi

Meistäkö Isäntäperhe?

Kiinnostaako isäntäperheeksi ryhtyminen? Anna perheellesi mahdollisuus ikimuistoiseen kokemukseen, josta jää muistoja pitkäksi aikaa.

Miksi ryhtyisin isäntäperheeksi?

Isäntäperheeksi ryhtyminen on koko perheen yhteinen päätös ja on tärkeää, että kaikki perheessä haluavat vaihto-oppilaan kotiin. Syitä ryhtyä isäntäperheeksi on varmasti yhtä monta kuin isäntäperheitäkin, mutta annamme muutaman hyvän syyn:

  1. Isäntäperheenä olet tärkeä osa Suomeen vaihtariksi tulevan nuoren ainutlaatuista kokemusta, mutta myös oma perheesi saa ikimuistoisen kokemuksen.
  2. Pääset jakamaan tavallista arkeasi, sekä oman perheesi tapoja ja perinteitä nuoren kanssa. Saat samalla uutta näkökulmaa suomalaisuuteen.
  3. Mahdollistat lapsillesi kasvun kansainvälisyyteen. Lapset saavat itsekin itseluottamusta kun voivat seurata miten Suomeen tullut ulkomaalainen oppii uuden kielen, löytää uusia ystäviä ja selviää erilaisista haasteista.
  4. Pääset näkemään omat rutiinisi ja ajatusmallisi eri taustasta tulevan ihmisen silmin. Perhedynamiikka ja perheen viestintätaidot usein paranevat isäntäperheenä toimimisen aikana.
  5. Suomeen saapuu elokuussa 2022 tosi kivoja nuoria, joista monilla ei ole vielä isäntäperhettä.
  6. Kun haet isäntäperheeksi YFU:n kautta, saat tueksesi laajan ja kokeneen verkoston ja oman tukihenkilön joka auttaa tarvittaessa.

Vaihto-oppilaalle sinun arkesi on seikkailua. Vaihto-oppilas ei tarvitse temppuja tai ylimääräisiä huvituksia, vaan ihan tavallinen perhe-elämä on parasta.

isäntäperheeksi YFU
Tavalliset suomalaiset hetket tuntuvat ainutlaatuisilta ulkomaalaisen nuoren silmin katsottuna.

Lisää artikkeleita