|

Hakuajat vaihto-oppilaaksi

Vaihto-oppilaaksi voi hakea ympäri vuoden. Varsinainen hakuaika alkaa noin puolitoista vuotta ennen vaihtoon lähtemistä, ja päättyy noin puoli vuotta ennen aiottua lähtöaikaan.

Jos haluat lähteä lukuvuosivaihtoon peruskoulun päätettyäsi, ennen lukion tai ammattikoulun alkamista, voit hakea vaihtoon kahdeksannen luokan keväällä tai yhdeksännen luokan aikana.

Jos haluat lähteä lukuvuosivaihtoon lukion tai ammattikoulun ensimmäisen luokan jälkeen, voit hakea vaihtoon yhdeksännen luokan keväällä, tai lukion/ammattikoulun ensimmäisen luokan aikana.

Jos haluat lähtevä lukuvuosivaihtoon lukion tai ammattikoulun toisen luokan jälkeen, voit hakea vaihtoon lukion ensimmäisen luokan keväällä, tai lukion/ammattikoulun toisen luokan aikana.

Kevätlukukausi 2025

Kevään vaihtoihin lähdetään tammi-maaliskuussa. Kevätlukukausiohjelmien hakuaika päättyy kohdemaasta riippuen syys-lokakuussa.

Keväällä alkaviin vaihtoihin voit hakea samalla ajatuksella kuin syyslukukaudella alkaviin ohjelmiin, mutta hakuaika niihin päättyy jo syksyllä.

Lukuvuosi 2025-2026

Haku vaihto-oppilaaksi lukukaudeksi 2025-2026 on auki. Hakemalla hyvissä ajoin varmistat paikkasi haluamassasi kohdemaassa. Hakuaika päättyy viimeistään keväällä 2024, mutta etenkin suosituissa kohdemaissa paikata täyttyvät aiemmin.

Syyslukukausi 2025

Voit hakea vaihto-oppilaaksi myös pelkästään syyslukukaudeksi 2025. Haku syyslukukauden ohjelmiin päättyy lukuvuosiohjelmien tapaan keväällä 2024.

Lyhytohjelmat

YFU:n vaihto-oppilaaksi voi hakea myös kolmen kuukauden lyhytohjelmiin. Kevään lyhytohjelmien lähdöt tapahtuvat tammi-maaliskuussa, ja syksyn lyhytohjelmiin lähdetään elo-syyskuussa.

Vaihto-oppilaana Alankomaissa

Lisää artikkeleita